För nästan exakt ett år sedan, den 28 maj 2016, var det dags för Teresia och Erik att gifta sig. För min del var det dags att vara andrefotograf till Ernst Henry*.

Medan Ernst var på Corinne and friends/Daisy Grace i Sturegallerian där Teresia och hennes tärnor gjorde sig iordning gick jag till Lydmar hotel för att möta upp Erik och hans bestmens.

First look fick ske hemma på gården hos Teresia och Erik och brudföljet fotograferades mitt på Rörstrandsgatan. Efter fotograferingen åkte vi till Matteus kyrka, där släkt och vänner väntade. Vigseln var fantastiskt fin där bland annat en stråkorkester spelade några vackra stycken.

Djurgården och Rosendals trädgårdar var platsen för resten av kvällen, där det bjöds på god mat och dryck (jag tror att jag fick i mig en liter av deras fantastiska äppelmust). När jag och Ernst åkte hem sent på kvällen var det full fart på festen och kö till baren där gästerna kunde beställa en "Eriks GT" med rosmarin eller varför inte en "Teresia", dvs cognac och äpple.

* Vi hade aldrig fotograferat tillsammans förut men setts på en del fotografevent samt att jag varit elev på en av Ernsts blixtkurser (Ernst är grym på ljus och blixt!) - så när han frågade om det fanns någon som ville hänga med en dag i hans fotspår hakade jag på.

Läs hela inlägget »

Midsommardagen 2016 var Julianas och Dans bröllopsdag. Jag hade träffat dem några veckor tidigare, då de var på bröllopsmöte hos fotografen Juliana Wiklund. Jag var där i rollen som andrefotograf.  

Vi började dagen hemma hos Julianas underbara mamma. Där skulle Juliana och hennes tärna och mamma göra sig iordning. Jag var med en stund för att sedan åka vidare till festlokalen. Där var Dan med några kompisar. Deras uppdrag var att få upp en stor skärm för kvällens film- och bildvisningar. När skärmen var på plats hängde jag med Dan hem. Det var dags för honom och hans bestman att få på sig bröllopskläderna.

När de var klara agerade jag chaufför och vi drog vidare till Farsta gård, där vigseln skulle ske. Dan gjorde sig redo att ta emot Juliana som kom tillsammans med sin pappa. Efter alla gratulationer fick vi en stund ensamma med brudparet. Vi passade på att ta deras porträttbilder i omgivningarna av Farsta gård innan färden gick vidare till festokalen i Älvsjö. Jag gjorde mitt första försök att ta en bild i bilden - resultatet ser ni längre ner i inlägget.

Julianas och Dans dag blev fylld av glada skratt, sol, blå himmel, härliga danser, människor från när och fjärran samt en fluga.*

Bilderna i inlägget är tagna av mig och redigerade av Juliana. Tack Juliana!

* Dan och hans bestman spenderade nog 30 minuter på att försöka knyta den perfekta flugan. De tittade på olika youtube-klipp och diverse andra infosidor men flugan blev aldrig riktigt bra. Jag tror att jag ska lära mig att knyta både slips och fluga, så att jag är beredd att rycka in om det behövs.

Läs hela inlägget »

Fredrik kontaktade mig förra året för att köpa ett presentkort på en familjefotografering.. Presentkortet var en, enligt mitt tycke fantastisk, julklapp till Fredriks fru Maria.

När hösten visade sin allra vackraste sida träffades vi på kunglig mark, ute på Drottningholm. Edvin var på hugget direkt, han ville leka tjuv och polis, så det gjorde vi förstås.  Astrid ville också leka så vi såg till att alla fick leka kurragömma, springa snabbt, mäta näsor och göra en mänsklig kanelbulle. En pruttkudde är hellre aldrig fel att ha med på en familjefotografering. Eller hur?

Om vi såg några kungligheter? Nix, inte denna gång.

PS! Kan du gissa hur gammal Edvin är? Svaret finns nedan, kan du hitta det?

Läs hela inlägget »

I vackra Värmdö kyrka vigdes Miranda och Robert en varm och solig julidag.
De såg varandra först i kyrkan så jag tror att Robert var aningen nervös, då han frågade prästen både en och två gånger var han skulle stå. Men när Miranda kom in fanns det inga tveksamheter kvar.
Efter vigseln gick brudföljet ner - på led - till vattnet, Kyrkviken, för att fota porträtt. Jag fick så många underbara bilder men tyvärr kan ni inte få se alla, för då skulle blogginlägget bli sååå mycket längre än det redan är.
Efterföljande middag och fest hölls på Värmdö Golfklubb, restaurang Le Golf. Vilket ställe! Otroligt fin miljö och härlig utsikt. Jag såg att det fanns en pool där men historien förtäljer inte om någon hamnade däri...

Läs hela inlägget »

En solig vårdag åkte jag med Rudolf, hans fru, deras fyra söner och deras familjer ut till Sandhamn. De skulle fira Rudolfs kommande 80-årsdag. Vi tog en härlig promenad på ön och jag passade på att fotografera dem lite här och lite där och i lite olika konstellationer. Tack familjen W för ett par härliga timmar!

Läs hela inlägget »

En solig majdag träffade jag J och D som har dottern lilla E. Senaste vi sågs var lilla E nyfödd så det var väldigt kul att få träffa henne igen. Vi hade en dag full med vitsippor, kramar, bus, fika och såpbubblor.

Läs hela inlägget »

Idag är det den 30 april. Det betyder att det är Valborg och att en massa eldar tänds runt om i landet. Det är även kungens 70-årsdag, så jag passar på att säga: "stort GRATTIS på födelsedagen, kungen!!"
Paketet på bilden är dock inte till kungen utan till ett blivande brudpar. Det är fullt med kärlek och inspiration till deras stora dag. De ska gifta sig när vi kommit mitt i den svenska sommaren och jag längtar redan dit.

Läs hela inlägget »

Från och med nu kommer bloggandet att ske härifrån. De gamla blogginläggen finns såklart kvar här.

Läs hela inlägget »